Mitä sisustussuunnittelu maksaa?

Sisustussuunnittelijan avulla säästät omaa aikaasi ja vaivaasi ja saat viimeistellyn, loppuun asti mietityn kokonaisuuden. Suunnittelijan ammattitaito säästää sinut virhehankinnoilta.

Lopullinen hinta määräytyy aina sen mukaan, mitä suunnittelukokonaisuuteen sisällytetään ja minkälaisia kuvia tarvitaan. Seuraavilla alasivuilla on esitelty sisustussuunnittelun eri osa-alueita. Niistä pääset tutustumaan tarkemmin, mitä kaikkea sisustaminen on ja pääset arvioimaan, mitä haluat omassa sisustusprojektissasi tehdä. Monesti keskitytään vain tiettyihin sisustuksen osa-alueisiin ja ihan kaikkea ei tarvitse uudistaa lattiasta kattoon. Siksi määrittelen suunnitteluhinnankin aina tapauskohtaisesti. Näin saat juuri sitä palvelua, mitä tarvitset.

Kaikki hinnat sis. alv 24 %

Hinnasto

SISUSTUSKONSULTOINTI

Jos et kaipaa erikseen piirroskuvia ja kirjallista materiaalia tarkkoine tuotetietoineen vaan haluat ennemminkin ammattilaisen sparrausta omille ajatuksillesi, vastauksia spesifeihin kysymyksiisi, pientä piristystä olemassa olevaan, ideoita yksittäiseen ongelmaan tai apua sisustuksen punaisen langan etsintään, sisustuskonsultaatio voi olla sinun juttusi. Sopii hyvin tee-se-itse-ihmiselle, joka haluaa panostaa toimivaan ratkaisuun, mutta haluaa valita materiaalit ja kalusteet itse. Sisustuskonsultointi tehdään keskustelunomaisesti ja teet itse haluamasi tai tarvitsemasi muistiinpanot.

 • Sisustuskonsultaatio (n. 2 t) paikan päällä kohteessa 200 e + matka-aika 50 e/tunti (ei erillistä km-kulua)
 • Sisustuskonsultaatio etänä (n. 1 t. + etukäteen perehtyminen lähettämäsi kuvamateriaalin pohjalta) 200 e

KATSELMUS SISUSTUSSUUNNITELMAA VARTEN

Tapaaminen paikan päällä kohteessa, missä kartoitan systemaattisesti asujien tai tilan käyttäjien tarpeet ja toiveet sisustuksen osalta ja tutustun tiloihin. Tämän pohjalta teen ehdotuksen sopivan sisustussuunnitelman laajuudesta ja sisällöstä sekä tarjouksen suunnittelutyöstä.

 • Noin tunnin mittainen katselmus 85,00 e + matka-aika 50,00 e/tunti (ei erillistä km-kulua)

OSASUUNNITELMA

Jos kaipaat apua vain yksittäisen huoneen tai tiettyjen sisustuksen elementtien (esim. värisuunnittelu, valaistuksen suunnittelu tai tekstiilien valinta) suunnitteluun ja valintaan, teen työn tuntityönä 85,00 e/tunti. Jos sisältö on tarkkaan rajattu, voidaan hinta sopia haluttaessa myös kiinteänä urakkahintana.

Suunnitelma sisältää:

 • mood board, johon on kerätty tunnelma, värimaailma ja tyyli
 • huonekortti, joka sisältää tarkat tiedot käytetyistä materiaaleista, kalusteista, valaisimista jne, mitä suunnitelmaan on sovittu sisällytettäväksi, materiaalimenekit, hinnat ja ehdotuksen ostopaikasta.
 • tarvittavilta osin piirroskuvia selventämään suunnitelmaa tai työohjeeksi tekijälle.
 • 10% alennuksen Sisustus Närhin edustaman valikoiman tuotteista.

KOKONAISVALTAINEN SUUNNITTELU

Sisältää pintamateriaalisuunnittelun, kalustussuunnittelun, valaistussuunnittelun ja tekstiilisuunnittelun. Suunnitelmassa mietitään mm. pohjaratkaisujen toimivuutta, tilojen käytännöllisyyttä, kulkuväyliä, toimintojen sijoittelua, kiinto- ja irtokalusteiden sijoittelua ja valintoja, valaistuksen määrää ja sijoittelua, materiaalivalintoja ja yleisiä tyylivalintoja. Yleensä suunnitelman yhteydessä käydään myös olemassa olevat kalusteet läpi ja mietitään, mitkä niistä halutaan säilyttää ja mistä luovutaan. Sopii ihmiselle, joka haluaa kokonaisnäkemyksen ja ohjeet remontti- tai rakennusmiehiä varten tai suunnitelman, jota toteuttaa pikkuhiljaa osissa. Sisustussuunnittelu tehdään tuntityönä 85,00 e/tunti (alk. 800,00 e/huone)

Suunnitelma sisältää:

 • mood boardit, johon on kerätty tunnelma, värimaailma ja tyyli
 • huonekortit eri tiloista, jotka sisältävät tarkat tiedot käytetyistä pinta- ym. materiaaleista, kalusteista, valaisimista ja tekstiileistä.
 • materiaalimenekkilaskelmat, hinnat ja ehdotukset ostopaikoista
 • tarvittavat kuvat kalustesijoitteluista, kiintokalusteista tarjouspyyntöjä varten, projektiokuvat sekä tarvittavat työohjeet tekijöitä varten
 • 10% alennuksen Sisustus Närhin edustaman valikoiman tuotteista.

Sisustussuunnittelun aloittaminen - mitä sinä voit tehdä?

1. Ota kopio asunnon pohjakuvasta. Pohjakuvan tulisi olla oikeassa mittakaavassa tai siinä tulisi näkyä huoneiden mitat.

2.Mieti valmiiksi, mitä toiveita ja tarpeita sinulla on uudistuksen suhteen. Mikä on toiminut entisessä sisustuksessa, mikä ei? Mieti, minkälaista tyyliä toivot, minkälainen värimaailma viihdyttää.

3. Kerää talteen kuvia mielenkiintoisista sisustuksista, esineistä ja asioista. Näytä minulle konkreettisia asioita, joista pidät.

4. Mitä vanhoja huonekaluja tai tavaroita haluat säilyttää, mistä haluat luopua?

5. Budjettia on hyvä miettiä ainakin suurin piirtein. Mihin haluat erityisesti panostaa, mistä voidaan tinkiä?

Sisustussuunnittelun eteneminen - mitä minä suunnittelijana teen?

1.Ensimmäinen tapaaminen yleensä paikan päällä kohteessa. Tapaamisessa kartoitamme, mitä suunnittelulta halutaan ja mitä lähdetään toteuttamaan.

2. Tapaamisen pohjalta teen tarjouksen suunnittelutyöstä.

3. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen teen alustavan suunnitelman, joka käydään läpi kanssasi. Esitän materiaalinäytteitä ja kuvia tai mahdollisesti livemalleja tuotteista.

4. Hyväksytyn alustavan suunnitelman pohjalta teen huonekortin, joka sisältää tiedot käytetyistä materiaaleista sekä tuotteiden ostopaikka- ja hintatiedot. Lisäksi saat tarvittavat kuvat kalustesijoittelusta, valaistuksesta ja muista sovituista elementeistä.

5. Halutessasi toimitan tarjouksen pohjalta valitut tuotteet kohteeseen Sisustus Närhin tuotevalikoimasta ja hoidan tilaukset myös muilta toimittajilta.

6. Halutessasi hoidan töiden aikataulutuksen ja valvonnan sekä kohteen viimeistelyn luovutuskuntoon.